NM i StorySlam

Föreställ dig att du stiger in i i ett kafe, en samlingsplats på nätet, med samma atmosfär som på e-postlistan Ratatosk. Här serverar Den Elektriska Ekorren (egern) själv och han hjälper dig att finna en plats vid ett bord med likasinnade. Här kan du lyssna på det senaste skvallret (sladder) om folk i fortellermiljön, utbyta dåliga historier och fantasieggande djupsinnigheter om berättarkonsten. Och på en av väggarna finns en storbildsskärm där man kan se på Kanal Ratatosk. Sändningarna från Blå i Oslo där nordiska mästerskapen i StorySlam avgjordes är slut för flera timmar  sedan.

Så hur gick det? Som första nyhetsmedia i Norden kan vi gratulera Per Helge Sørensen från Danmark till segern!

Uppdatering: Stina Fagertun från Norge kom tvåa och Pelle Olsson från Sverige blev trea. Du kan se alla finalisterna på StorySlams webbsajt Läs också kommentarerna!

Men en klart inspirerande vinnare i Nordiskt StorySlam 2010 heter också … [trumvirvlar] … Nordisk Fortellersamarbeid! Eller Nordiskt Berättarsamarbete. Eller Norrænt Segjasammanskottir ;-) Hallå! Här behövs det akut nordiskt fortællersamarbeid. Vad heter det egentligen på alla våra olika tungomål? Någon som kan grönländska?

Reklamer

8 responses to “NM i StorySlam

 1. Just det, skriv något! Dina tankar, synpunkter, upplevelser och historier bidrar till atmosfären, känslan, stämningen på Cafe Ratatosk … Var du där förresten? På Blå?

  • Ja altså, rykende varmt fra Anker Hotell kan jeg berette at det ble Per Helge Sørensen fra Danmark! Og bare tenkt dere det… BLÅ var stappende fullt med feststemte og fortellerglade mennesker.

   Sitat fra en forteller i Oslo… «jeg kom til Blå og så DEN lange køen utenfor og tenkte, det kan da vel ikke være her. Jeg kjenner jo ingen av dem som står her. Men så var det var her. Fantastisk!»

   Flott hva!?

   • Tack Ragnhild! Det blir ett särskilt hederspris till dig som första deltagare att dela med sig av stämningen. Till glädje för oss som missade både den och historierna …

 2. Vilken fantastiskt god ide’!
  Här kan jag ju hämta information till Berättarnätet Sveriges hemsida och hålla den uppdaterad med vad som händer i våra grannländer.

 3. Brilliant! vad glad jag blir att det här är på gång! låt oss utveckla och utveckla!

 4. Hej!
  Kul sida detta! En liten korrigering bara. Enligt uppgift från SM-vinnaren Henrik kom Pelle trea. Hade ju varit roligare med tvåa, men rätt ska vara rätt! Tvåa kom Stina från värdlandet Norge.

 5. Hejsan på Cafe Ratatosk.
  Flot, Ulf!
  Mens Torgrim og jeg holdt på med slam og Nordgruppemøde har du simpelthen fået publiceret Cafe Ratatosk. Stort!
  Jeg må lige rette dig: Pelle blev nr. 3, Norge nr. 2 og Danmark nr. 1.
  Og Norge vandt som bedste hold. Så I svenskere er blevet skubbet grundigt af den trone, I har siddet på de sidste tre år.
  Næste års nordiske slam bliver i Finland i september. Så må vi se om Finland eller Island kan banke skandinaverne til den tid 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s