Mera StorySlam


Fra venstre: Ragnhild A. Mørch, Stina Fagertun, Jari Rossi, Ragnheidur Thora Grimsdottir, Henrik Bergkvist, Pelle Olsson, Rasmus Sebastian Hoffström, Per Helge Sørensen, Kasper Sørensen, Ingi Hans Jònsson.


Vinnaren: Per Helge Sørensen från Danmark


Nils Petter Mørland som Master of Ceremony.
Alla bilder © Tanja Steen/Fortellerfestivalen.

På et fullsatt BLÅ i Oslo lørdag 30. oktober ble det tredje nordiske mesterskap i StorySlam gjennomført. Deltakere fra Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge kjempet om publikums gunst.

Semifinalen
Showet ble ledet av en strålende Nils Petter Mørland som Master of Ceremony. Fem publikumsjuryer poengsatte fortellerne basert på en helhetlig bedømmelse av fremføring og innhold. De ti semifinalistene avløste hverandre med livshistorier, skrøner og tradisjonelle eventyr. Publikum fikk blant annet høre om skjebnesvangre fisketurer, frekke finner, glupske havfruer og hodeløse keisere. Deltakerne serverte prima historiefortelling på tilsammen fem ulike språk. Norsk landslag bestående av Stina Fagertun fra Tromsø og Ragnhild A. Mørch fra Akershus gikk av med seieren i denne runden.

Deltakerne var:
NORGE: Stina Fagertun & Ragnhild A. Mørch
DANMARK: Per Helge Sørensen & Kasper Sørensen
ISLAND: Ingi Hans Jónsson & Ragnheidur Þora Grimsdottir
SVERIGE: Henrik Bergkvist & Pelle Olsson
FINLAND: Jari Rossi & Rasmus Sebastian Hoffström

Finalen
Tre deltakere gikk videre til finalen for det individuelle mesterskapet. Pelle Olsson fra Sverige fortalte om makabre opplevelser i en t-banetunell, Stina Fagertun slo til med en saftig historie på rim om Ole Ompa med slangen, mens seierherre Per Helge Sørensen sjarmerte publikum i senk med en historie fra barndommen om sitt liv som superhelten NinjaMan.

Bakgrunn
De 5 deltakende landene har i løpet av året kvalifisert fram landslag gjennom regionale og nasjonale konkurranser. Dette var tredje gang Nordisk Mesterskap i StorySlam ble arrangert. Ifjor ble konkurransen gjennomført i København, hvor svenskene gikk av med seieren. Konkurransen er inspirert av poesislam, en diktkonkurranse som startet i USA, men som har spredt seg rundt om i verden. Som navnet tilsier er det ikke dikt, men historier som er i fokus i StorySlam. Myter, eventyr, skrøner, fabler, selvopplevde historier eller ville fantasier. StorySlam 2010 arrangeredes av Norsk Fortellerforum og Fortellerfestivalen.

Om konkurranseformen
StorySlam er en leken konkurranse som bygger på høy publikumsaktivitet. Opp til ni fortellere deltar. En Master of Ceremony leder konkurransen. Fem jurygrupper velges fra publikum. Utøverne har max 14 minutter fortellertid sammenlagt over to runder. Til finalerunden går de fire utøverne som har fått høyest poengsum i innledende runde. Hvis noen skulle bruke for mye tid, vil han eller hun få minuspoeng. Det kan altså skje at den som har fått høyest poengsum kan tape pga. tidstrekk.

Fler bilder och mer info på storyslam.no

One response to “Mera StorySlam

  1. Jag ber om ursäkt för att bildtexter och en del andra uppgifter blivit fel. Nu tror jag att det är rätt. Men kommentera gärna om du upptäcker fler misstag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s