Rapport fra Danmark

Annemarie Krarup rapporterer fra et seminar 13/11

Skal Danmark omsider have en landsforening for fortællere?

På et seminar i København i dag diskuterede en gruppe danske fortællere emnet.
Seminaret var indkaldt af Foreningen Fortællinger i Lejre, som i længere tid har undersøgt mulighederne og gjort feltstudier i Sveriges og Norges landsforeninger. Der var enighed om at en landsforening er nødvendig og på tide. Men også at det er vigtigt at alle dele af landet føler at de får en forening som er deres.

Desserten i baggrunden: Bondepige med slør 🙂

Første trin (snart!) er en webside hvor alle fortællere inviteres til at komme med deres bud på hvad en landsforening kan bruges til – og andre diskussioner. Også kalender, arrangementer, mødested, jobs, interessegrupper, fundraising, lokale foreninger og hvad man ellers kan finde på skal med tiden være en del af en ny fortællerhjemmeside.

Der dannes en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for alle dele af Danmark som bedes barsle med landsforeningen.

Mads Lund, Annemarie Krarup og Ellen Dahl Bang

Hvad er din kommentar? Vi afsætter hele næste uge for dette emne!

5 responses to “Rapport fra Danmark

 1. Kommer ni att ha individer som medlemmar eller som Berättarnätet Sverige, föreningar? Eller både individer och föreningar? Det system vi har i Sverige har både för- och nackdelar. Och hur är det med detta i Norge?

 2. Bjørn Bensby

  Individer eller foreninger er ikke noget vi ved endnu. Foreløbig er det et spørgsmål som meget gerne må diskuteres på nettet. I DK er mange aktive fortællere ikke organiseret i en egentlig forening, men blot cirkler eller kredse med en interesse i at lytte til og evt. afprøve fortællingens muligheder i deres erhverv eller helt privat.
  Problemerne består i at få kontakt med disse mange personer. Derfor er det digitale netværk en vigtig forudsætning for at påbegynde processen med at skabe en landsdækkende organisation. Derfor kan der efter min personlige anskuelse foreløbig ikke svares på spørgsmålet. Fordele og ulemper ved den ene eller anden organisationsform vil naturligvis være vigtige emner at tage stilling til for den gruppe som skal nedsættes. Om denne gruppe udelukkende bliver repræsentanter for foreninger er endnu uvist. En geografisk spredning af gruppens medlemmer er, som jeg ser det, i første omgang af større betydning end deres evt. foreningstilknytning.

 3. Det kunde vara trevligt med en karta (map) över var i Danmark det finns fortaellekredse, festivaler och fortaellerscener. Vem vill göra en sådan?

 4. Jeg er glad for det der sker. Jeg tror man kan få meget glæde af det. Jeg ved bare ikke helt endnu hvordan jeg feks kan bruge det. Men med alle de ting der sker omkring en lystløgner spoken word slam m.m så er det vigtigt at kunne følge noghenlunde med. Specielt når man som jeg ikke har en hjemmeside m.m

 5. historieforteller

  Gratulere med første og et viktig steg!
  Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s