Önskas: din ønskeliste

Dina kloka synpunkter, ohämmade önskemål och kreativa ideer behövs för att bygga vidare på ett ännu intressantare Cafe Ratatosk!

Mellan c:a 40 och 100 personer besöker cafet varje dag, vilket är långt över förväntningarna.  I den sakta men säkert växande gruppen som driver cafet behöver vi veta mycket mer om vad du vill att vi gör av det.

Så vad du vill se mer av? Ska vi koncentrera oss på att fylla på skattkammaren? Presentera fler goda historier? Eller tänkvärda ämnen? Skulle det vara någon ide att kunna chatta med andra besökare? Vad skulle göra att det kändes naturligt att besöka cafet varje dag?  Är det viktigast för dig med aktuella reportage, intervjuer och nyheter från vad som sker i berättarvärlden? Borde vi försöka ha ett nytt inlägg varje dag? Eller skriva mindre och ge mer tid att kommentera? Ska vi prioritera att få fler inlägg av nya skribenter? Något du själv skulle vilja bidra med? Av alla de myriader ämnen som återstår att ta upp, vilka vill du att vi börjar med? Är det något av det vi börjat på som du särskilt gärna vill att vi fortsätter med? Hur?

Jag behöver väl inte förklara att det är tre önskningar som gäller, eller?  Så sätt igång och skriv din önskelista i en kommentar! /Ulf Ä

11 responses to “Önskas: din ønskeliste

 1. historieforteller

  Fint, her er mine tanker.
  1. Jeg mener at en blogg må ha minst et innlegg hver dag, for at det skal leve skikkelig og ikke sovne. Derfor bør det innimellom inviteres noen personlig til å skrive et innlegg om et prosjekt de har gående. Om det er et problem for noen å skrive, kan man kanskje invitere dem til å bruke andre medier som lyd opptak og/eller video.
  2. Jeg tror den ikke skal ensidig fokusere på en funksjon, men ivareta flere behov. Om det «bare» bli et skattkammer, vil du som hovedredaktør gå lei. Bloggen bør være oppdatert på de siste som skjer i Norden, skattkammer, ta opp provoserende temaer og ligge i forkant. Den bør inneholde en «tips oss» funksjon om det er mulig.
  3. Bloggen kan ha månedlige presentasjon av nordiske fortellere – i et standarsiert format – et eksempel er HIO’s månedlige medarbeider: http://www.hio.no/Aktuelt/HiO-nytt/Arkiverte-nyheter/2010/01/Maanedens-medarbeider
  4. I og med ratatosk, kan den også ha ukas nøtt – være seg en gåte eller lignende.
  5. Så langt det er mulig, bør alle innlegg ha bilder.
  Heidi (som kanskje kommer på mer)

 2. Allra överst på min privata önskelista står att jag någonstans på cafet skulle kunna höra någon berätta en riktigt vacker historia från de sju haven, med ett språk som sjunger av liv och ett slut som på något magiskt vis får mig att känna det som om jag hittat hem.

 3. Det jeg gleder meg mest til er en oversikt over arrangementer. Og kanskje også en oversikt over hva som finnes av faste kaffer, fortellermøteplasser ol. på de forskjellige stedene i Norden.

  Selv er jeg ikke opptatt av at det skjer noe hver dag i de bloggene jeg følger, snarere tvert i mot, jeg følger stort sett blogger som oppdaterer sjeldnere med med godt stoff når det skjer, samt at at man annonserer på twitter og facebook at det nå ligger nytt stoff ute. Det er en knapp her oppe for å linke videre til facebook, men det bør være flere slike knapper til andre sosiale medier og.

 4. Önskelista

  1. En man. Kanske går att ordna om Café Ratatosk också blir en datingsite! ; )
  2. Ett aktuellt program med föreställningar, kurser mm.
  3. Inspirationsakuten. När lusten, orken, modet försvinner kan man gå in och slänga ut ett rop på hjälp. Förhoppningsvis kommer hjälpen också.
  4. Ja, jag överskrider min dos. Det kanske också går att låna/byta boende med varandra? En liten kolonistuga vid en sjö utanför gbg mot en liten lägenhet i köpenhamn en helg i augusti tex.

  Kiriaki

 5. En liten lägenhet en helg i Köpenhamn med en akut inspirerande man kanske 😉

 6. Tre önskningar är ju aldrig fel!

  1. En egen domän, helst ratatosk. org, net , no eller com

  2. Nordens fetaste länksida till nordiska berättarsidor

  3. Ett diskussionsforum för berättardebatter som på lång sikt kan ta över epostlistans funktion, men som också går att prenumenrera på så att de som är vana vid epostlistan kan gå den vägen. På ett sätt fungerar ju sidan redan som ett, men det skulle behövas en plats där man kan ställa små frågor utan att göra ett stort blogginlägg i trådad diskussionsforumsform.

 7. Liv Brita Brodal

  1. Presentasjon av forteller-forestillinger, om tematikk, handling, virkemidler og annet spennende og inspirerende stoff om hvordan forestillingene har blitt skapt/ gjennomført. Presentert av utøver.
  2. Presentasjon av forteller-scener med historikk over gjennomførte forestillinger, til inspirasjon for andre arrangører.
  3. Jeg liker Heidis forslag om «månedens forteller» ( og nominerer Heidi som første kvinne ut!). Dette er en fin måte å bli bedre kjent med ulike nordiske fortellere på 🙂

  Forøvrig sliter jeg med fortellinger om «bare» tre ønsker, for barna i publikum tipser alltid rollekarakteren at han/hun kan bruke det siste ønsket sitt på 1000 nye ønsker…sukk.

 8. Och så har vi historierna där någon önskar att få se sina barnbarn äta från tallrikar av guld… För att med en enda önskning få ett långt liv och sin familj, rikedom och syn tillbaka. Själv har jag faktiskt två önskemål kvar …

 9. Tack för bidragen! Diskussionen sammanfattas och fortsätter här!

 10. Lykken er å komme litt sent, for da er mange ønsker allerede ønsket! Man er seg selv nærmest, så et av mine ønsker er en idébank for pedagoger. Morsomme oppgaver, leker og inspirasjon – jeg kan gjerne starte med å bidra med mine opplegg som fungerer.