Het och frusen helg i Lund

Först frös vi, och sen frös vi. Det har dessutom blivit tradition att Berättarnätet Sveriges årsmöteshelger ska drabbas av snöfall och trafikhinder. De flesta bodde på ett mycket charmigt (och kallt) vandrarhem som var ett gammalt tåg.

Efter frukost (morgenmad) härjade vi på Lunds gator, bibliotek, leksaksaffärer, cafeer mm. Efter en trumpetsignal ställde vi oss upp på våra röda plastbackar, fällde upp paraplyerna, höjde våra röster och berättade. Antingen någon ville lyssna eller inte 😉

Foto: Fabula Storytelling

Från vänster: Margareta Larson från Teater Sagohuset som drömt om de röda paraplyerna ända sedan hon läste en barnbok om en röd ballong. Hon är också kvinnan som fick Lunds kommun att betala för denna berättarfest, vilket gjorde att vi hade råd att betala resa och uppehälle. Ett exempel som manar till efterföljd. Sedan vår internationella observatör, Annemarie Krarup (vi borde förstås inbjudit de andra nordiska länderna också). Undertecknad, Ulf Ärnström, skymtar därbakom. Längst till höger, vår dansk-svenska Tine Winther som kommer att fortsätta att leda Open Space.

Foto: Fabula Storytelling

Huvudtemat, förutom årsmötet, var ungt berättande.

Detta tema behandlade vi i ett Open Space, en kreativ mötesform som bara fungerar bättre och bättre. Den är som gjord för folk i fortaellermiljön

Foto: Fabula Storytelling

Foto: Fabula Storytelling


Vid det här laget hade vi hunnit välja ny styrelse. Rose-Marie Lindfors (ordförande, till höger i bilden), Monika Westin (sekreterare, till vänster) och Emmy Axelsson som var sjuk.

Foto: Fabula Storytelling

Från den gamla styrelsen återanvändes undertecknad Ulf Ärnström (t.v.) och kassören Sven Hansson (vår skäggige ålderman).

Mats Rehnman har delat med sig av sina bilder på Picasa Ange Foto: Fabula Storytelling om du använder någon av de bilderna. De andra bilderna här har jag tagit själv och de är fria.

Behöver jag säga att vi var ordentligt uppvärmda när vi lämnade Lund? Det finns mer om helgen och massor av material från Open Space på Berättarnätet Sveriges hemsida. Vi är särskilt tacksamma för kommentarer från våra nordiska vänner!

Reklamer

3 responses to “Het och frusen helg i Lund

 1. Utrolig spennende og kreativt!

 2. Hans Petter Meirik

  For en flott gjeng «nedkylda» fortellere! Håper varmen kom i historiene:-)

 3. Der kom sandelig varme med historierne!
  Det var en rigtig fin weekend, og jeg er meget taknemmelig for at jeg blev inviteret med som international observatør på årsmødet. Tak Ulf og Berättarnetet Sverige! Og jeg fik min ilddåb med at fortælle på svensk. Selv de små børn i legetøjsforretningen sagde at de forstod alt hvad jeg fortalte.
  Stor inspiration til den kommende danske landsforening, som I kommer til at høre nærmere til i april.
  Open Space formen har jeg tænkt mig at introducere som værktøj i den danske fortællerdebat med passende eksperthjælp fra Tine Winther.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s