Historieutfordring III

Kommentarer till historierna finns och lämnas på Heidi Dahlsveens blogg

Klicka för att se bilden i stort format
Vattnet kändes inte så kallt som hon trott, det smekte och vaggade hennes kropp medan havet sakta gungade i takt med att dyningarna svepte in över vraket. Hon skulle inte orka hålla sig uppe länge till och det var för långt att simma bort till fyren. Mest plågade henne tanken på att hon aldrig skulle finna hemligheterna bakom bränningarnas gyllenröda ljus, som likt sirenernas sång oemotståndligt lockat henne för nära de vassa klipporna. “Kom och ät nu”, ropade pappa, “Du kan inte sitta hela kvällen vid den där datorn!”. Hon suckade resignerat. “Jajaja jag kommer, jag ska bara dö först!”

Ulf Ärnström

Den lille fiskebåten klamret seg til skjæret uten synlig håp om hjelp fra noen fra fyret. Den var omringet av brennende olje fra tanken som hadde gått lekk. Vinden rev og slet i det skrøplige skroget.
Plutselig hørtes den pulserende lyden fra helikoptere. En mann sto på toppen av fyret og veivet vilt med armene. Da helikopteret firte en redningsmann ned til den veivende mannen skrek han til dem med rasende stemme:” Kom dere unna! Vet dere hva det koster å filme en vannscene i en actiofilm!” Vindmaskinene ble slått av, og havet lå smult og rolig.

Hans Petter Meirik

The young girl in the light house saw the boat crash unto the rocks

The storm was to strong for her to come and rescue
the next morning she saw a figure crouching on the rocks
she went out and found a girl her age shuttering of the cold
she took her back and warmed her with soup and fire
when she would not get warm she took her into her bed

and there the stranger stayed until they both grew old

Love Ersare

Det var ikke storm den kvelden. Det var ikke dårlig vær. Havet lå stille da de la ut på ferd med den lille skuta. De skulle seile rundt jorda, innom alle verdenshjørner og alle havner. De skulle smake på søte dadler og sterke gryter. De skulle drikke vin og øl med fremmede mennesker, og de skulle le og danse i fremmede land. Så de la ut på reise en kveld havet lå stille og himmelen var klar. De skulle ut i verden. De skulle aldri komme hjem igjen.

vaarloek

Legg igjen en kommentar