Om Cafét

Detta är ett nordiskt nettsted (webbplats) under uppbyggnad, som för närvarande drivs av Torgrim M Stene i Norge, Annemarie Krarup i Danmark och Ulf Ärnström i Göteborg. Du kanske har synpunkter, ideer eller har lust att applådera? Ännu gladare blir vi för konkret hjälp! Det finns gott om trevliga arbetsuppgifter. Du kan hjälpa till t.ex. genom att redigera, rapportera, fotografera, videofilma, översätta, organisera, hitta «lokalreportrar», engagera dina vänner, släktingar och bekanta … Anmäl ditt intresse i en kommentar!

10 responses to “Om Cafét

 1. Gratulerer! Dette er supert!
  Dagny

 2. Danmark er på nippet til at få en landsforening. Det håber vi i det mindste. Den 13. november samles danske fortællere i København og diskuterer hvordan vi tager de første babyskridt.
  Jeg glæder mig!

 3. Dette er et veldig spennende! Bra jobba!

 4. helt ærligt. 1million tak til alle dem der arbejder på dette. Det er et skideflot stykke arbejde i har gjort og for it.analfabeter som jeg er den rimelig nem at finde rundt i . Så endnu engang tak

 5. Hvad så Ulf – skal der ikke også være en svensk side «under construction»?
  Det virkede jo for Danmark 😉

  • Visst, senare. Jag tänkte att vi skulle fokusera på Danmark ett tag, och sedan se om det virker för Norge innan vi kommer till Island och Sverige … Inte helt säker på att det är rätt tänkt, men det var så jag funderade. Eller så kör vi alla andra länder i samband med att vi frågar vad man önskar se och läsa och vad man har lust att bidra med.

 6. Skulle man ha en sida särskilt för «nya» berättare? Om man träffar nån som blir intresserad av muntligt berättande, kanske man skulle ha glädje av en introduktion, en sida som förmedlar: «Känn dig varmt välkommen till den nordiska fortellermiljön! Så här hittar du vidare … » Någon som vill börja skriva på en sådan?

 7. Hej Ulf og andre her på siden go jul og et lykkebringende nytår.
  Et forslag om siden vil lave en kategori for digital storytelling.
  Så vil jeg gerne gøre opmærksom på min side http://www.digitalstoryteller.dk
  med bidrag fra andre fortællere i form af kommentarer og forslag eller filmede fortællinger, får vi endnu flere kræfter til at udvikle formen og producere nye film. Hvad synes I om vore forsøg???
  OBS: der produceres også andre former for digital storytelling. Jeg mener det har en stor fremtid!!!!

 8. Hej Jens Peter!
  Själv tycker jag fortelling i olika medier absolut har en plats på cafet. Både det du kallar digital storytelling och spoken word. Men låt oss börja med en förhoppningsvis lärorik definitionsfråga! Det du kallar «digital storytelling», är det en filmestetik för dokumentation av muntlig fortelling? Det har ingenting att göra med den annars vanliga definitionen av digital storytelling http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_storytelling eller?

 9. Nu har vi bytt tema igen! Det är inte bara av estetiska skäl, detta har en del funktioner som det gamla saknade. Vad tycker du om det här?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s