Vad betyder den nya situationen i Norden?

Ny situation i Norden?

Jag menar att steget från två nordiska landsföreningar till tre är mycket större än att antalet nationella organisationer ökat med femtio procent. Det är ett «kvalitativt språng».  Dessutom finns ett landsomfattande nätverk på Island, och vem vet vad som kan ske i Finland efter festivalen och StorySlam där … Det borde innebära helt nya utmaningar och möjligheter för nordisk samverkan. Är det fler än jag som kan se några sådana?

3 responses to “Vad betyder den nya situationen i Norden?

  1. Det er jeg helt enig med dig i, Ulf. Jeg er sikker på at vi kan skabe noget der virkelig kan sætte fortælling på dagsordenen hvis vi lægger lidt slagplaner sammen!

  2. Förslag till dagordning – om man föreställer sig att det skulle bli ett möte mellan de nordiska landsföreningarna, t. ex. via Skype eller på ett trevligt cafe i Göteborg 😉

    1) Nordisk evenemangskalender
    2) Kan Norden ha en särskild historia på Världsberättardagen, så som vi hade innan det blev ett globalt projekt?
    3) Berättarnätet Sverige har formulerat en «plattform» för vad vi vill när det gäller berättande i undervisning. Är detta något som fler skulle kunna skriva under på? För att ge sådan opinionsbildning mer genomslagskraft. Finns det andra frågor, t.ex. inom kulturpolitik där vi kunde samverka?

  3. Flot kort, i hvert fald!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s